Alan Adı (Domain) Seçerken Bilmeniz Gerekenler

Alan Adı Seçerken Bilmeniz Gerekenler



Merhaba arkadaşlar, günümüzde artık her şey internet üzerinden yapılmaktadır. Bir çok kişi başkalarının sitelerini ziyaret ettiği zaman içlerine bir his geliyor ve keşke benimde böyle bir sitem olsa diyorlar ve işe koyuluyorlar. Önce proje seçiyorlar Blog, forum, indirme sitesi gibi bir dal seçiyorlar ardından alan adı ismi arıyorlar. Ancak alan adı ismi bulmak kararlaştırmak resmen ölümdür. Sizlere bir çok alan adı almış biri olarak yardımcı olmak istedim.

Öncelikle alan adı ismi ararken sitenizde yapacağınız sektöre uygun olmalıdır. Örneğin bir indirme sitesi açacaksınız Programİndir.com gibi bir isim seçmeniz sizin yararınıza olur çünkü alan adı hem sitenin içeriğini gösteriyor hemde ziyaretçiler oyun indir yazdığında sizin sitenizin aramada çıkması çok daha kolay olur çünkü alan adınızda indir kelimesi olması sizi rakipleriniz den önce getirir.

Alan adı seçmeden önce araştırma yapın mesela Netledik.blogspot.com alacaksınız Google da Netledik diye bir arama yapın ve çıkan sonuçlara göz atın. Eğer     Netledik.net var ise oturup bir düşünün bu alan adının  .com olanını alırsanız diğer sitenin önüne geçebilir misiniz? Eğer kendinize inanıyor iseniz geçerim diyorsanız alın.

Bir alan adı bulduğunuz da hemen satın almayın alan adını bulduktan sonra dışarı çıkın 1, 2 saat dolaşın arkadaşlarınız ile konuşun film izleyin yani hatta bekleyebilirseniz 1,2 gün bekleyin durun düşünün aklınıza yeni bir alan adı ismi geliyor mu diye.

Şahsen bana çok oldu alan adını satın aldıktan 1, 2 gün sonra aklıma daha güzel alan adı geliyor ve keşke bunu alsaydım diyorum :)

Alan Adı ismini çok uzun tutmayın kısa ve öz olsun.
Seçtiğiniz alan adı isminde - (tire)  işareti olmamasına özen gösterin.


Benim sizlere tavsiyem bunlar arkadaşlar eğer verdiğim bilgiyi sevdiyseniz ve işinize yaradı ise Yorum Atmayı Unutmayınız...

0 yorum:

Yorum Gönder

+