Google SEO dostu resim ekleme nasıl yapılır?

seo,google seo,seo dostu,resim seosu,resim için seo yapma,resim için seo ayarlamaları



Merhaba arkadaşlar, Netledik olarak sizlere bu sırrı vermek istiyorum. Öncelikle paylaştığım makalelerde kendi adım ile hitap etmem asla sitemin ünvanı ile ederim az önce yukarıda bahsettiğim gibi " Netledik olarak " bunun bir sebebi yok sadece böyle hitap etmeyi seviyorum. Benim adım ise Ferhat Ünver.

Konumuza gelelim aslında paylaştığınız makalelere her gün seo dostu resim ekliyorsunuz. İnsanlar seo dostu resim veya seo uyumlu resim dendiğinde ayarlamalar yapıldığını, özel resimler oluşturulduğu filan sanıyorlar ama hiç bir alakası yok! (ünlem işaretini cümleyi belirtmek için kullandım bağırdı filan sanmayın :) )

Peki nedir bu seo uyumlu resim? 

Seo uyumlu resim eklediğiniz resimlere etiket ve başlık vermektir. Örneğin resme Netledik etiketini ve başlığını verdiniz, ve insanlar Google da NETLEDİK diye arama yaptığın da bu resim aramalarda çıkar ve ziyaretçiler resme tıkladığında internet sitenizde paylaştığınız makaleye ulaşırlar. Buda çok etkili bir trafik kaynağıdır.  ( ziyaretçi çekme) Seo uyumlu resmin ne olduğunu öğrendiğimize göre nasıl yapılacağını da öğrenelim. 

SEO uyumlu resim nasıl yapılır? 

Blogger, Wordpress gibi bir alt yapı kullanıyor iseniz işiniz çok çok kolay.

Yapmanız gereken tek şey makaleye resmi eklediğiniz de altta belirttiğim işlemi gerçekleştirin.

Wordpress için -  Ortam ekle'ye tıklayınız ve bir resim yükleyin ama yazıya eklemeyin. Resim yüklendikten sonra sağ tarafta resim başlığı ve resim açıklaması bölümleri mevcuttur. Resim başlığı kısmına makalenin başlığını yazın bu kısım fare ile resmin üstüne geldiğimizde gözükecek kısımdır.  Resim açıklaması kısmına ise eklemek istediğiniz etiketleri girin bu etiketler gözükmeyecek. Ancak Google bot gibi robotlar yazıyı index ler iken bu etiketleri görecektir merak etmeyin :)

Blogger için - Blogger için yapmanız gereken Resim eklediğinizde resmin üstüne tıklayınız ve ardından özelliklere tıklayın. " Başlık Metni " burası fare ile üzerine gelindiğinde gözükecek metin. " Alternatif Metin " buraya ise etiketlerinizi giriniz.


EĞER SİTENİZDE HAZIR BLOG ALT YAPISI KULLANMIYORSANIZ VEYA METİN EDİTÖRÜNÜZ DE RESİM EKLEME ARACI YOKSA VE KENDİNİZ KOD İLE EKLİYORSANIZ ÜZÜLMEYİN KOD İLE NASIL " RESİM BAŞLIĞI VE AÇIKLAMASI EKLEYECEĞİNİZİ ANLATACAĞIM" 

KOD ile Resim Başlığı ve Açıklaması nasıl eklenir? 

Evet arkadaşlar şimdi eğer makalenizi kod ile yapıyorsanız resim ekleme kodunu da zaten biliyorsunuz dur.  Ama yinede bilmeyen dostlarımız için ben göstereyim.

<img src=" RESİM URLSİ "></img>

Bu kod ile normal bir resim ekleriz arkadaşlar.

<img src=" RESİM URLSİ " title=" RESİM BAŞLIĞI BURAYA " alt=" RESİM AÇIKLAMASI YANİ ETİKET BURAYA"><img>

Bu kod ile de seo uyumlu resim ekleriz.  Tek tek nereye ne yapacağınızı yazdım gerisi sizlere kalmış.

NOT: Arkadaşlarım Bu Makaleyi Gece Saat 04:03 de yazdım uyku sersemi şeklinde eğer makalenin bir yerinde bir hata görürseniz Yorum Atarak bilgilendirin çok mutlu olurum. Ve anlamadığınız veya aklınıza takılan bir soru var ise Yorum atarak dile getire bilirsiniz.
Arkadaşlar lütfen mail atmayın yorum atın. Bakın biz bu paylaşımları para karşılığı yapmıyoruz, bu bilgiler karşılığında sizlerden her hangi bir ücret talep etmiyoruz sizlerden tek istediğim paylaşılan makalelere düşüncelerinizi Yorum ile paylaşın inanın bizi bundan çok hiç bir şey mutlu edemez. Haydi kalın sağlıcakla. 


Netledik Sundu ;) 

1 yorum: Leave Your Comments

  1. Bir içerik oluştururken; o içeriğin akıcılığına, yazım ve imla kurallarına özen gösterin. Sonuçta hiçbir kullanıcı dili kötü, yazım yanlışlarıyla dolu ve anlaşılması güç bir metni okumak istemez. Böyle bir içerikle karşılaştığında da o sayfayı hemen terk eder. Ayrıca oluşturacağınız yazı içerisinde yapılan harf ve karakter yanlışlıkları, arama motorları tarafından da kolayca tespit edilebilmektedir.

    YanıtlaSil

+